|
פלפל פובלנו
|
|
שם לועזי : Poblano Chile pepper
פלפל פובלנו, משתייך למשפחת פלפלי הצ'ילי. גודלו בינוני, צורתו דמויית לב ומקורו במקסיקו מהעיר פואבלה. צבעו ירקרק סגלגל ובעת הבשלה מלאה, הופך מאדום עד שחור כמעט. במטבחים רבים, נוהגים לבשל עם תבלין פובלנו מיובש וטחון הנקרא צ'ילי אנצ'ו ancho chile (מזכיר בטעמו גמבה) או מולטו Mulato (מתקתק, מזכיר מעט טעם שוקולד).על אף שפלפל הפובלנו נחשב בעל טעם עדין יחסית ועומד בין 1,000 ל- 2,000 במדד החריפות (מדד סקוביל), עדיין יתכנו מקרים בהם פלפל אחד יהיה חריף פי כמה מחברו על אותו השיח ועל כן מומלץ לטעום לפני השימוש. (בזהירות...)
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|